Кіндрашівська сільська рада
Харківська область, Куп’янський район

Міжнародний день голокосту ромів

Дата: 02.08.2024 06:00
Кількість переглядів: 39

Дата 02 серпня була обрана на знак пам’яті про те, що у ніч з 02 на 03 серпня 1944 року у нацистському таборі смерті Аушвіц-Біркенау у газових камерах було знищено 2897 представників ромської національності.

 За роки Другої світової війни нацисти, здійснюючи расистську політику геноциду, вивезли з окупованих країн і спалили в концтаборах близько 500 тисяч ромів. Велика їх кількість була знищена в таборах примусової праці, місцях кочування, в ході каральних операцій. У межах України найбільш численних втрат зазнали роми, які проживали у Києві, на території Автономної Республіки Крим і Закарпатської області . Злочини людиноненависницьких режимів не мають прощення. Україна рішуче засуджує будь-які прояви ксенофобії і расизму, нетерпимості й дискримінації за етнічними, культурними, релігійними та будь-якими іншими ознаками. Упевнені, що істина про геноцид ромів має стати невід’ємною частиною нашої національної та загальнолюдської пам’яті для того щоб така трагедія більше ніколи не мала змоги повторитися.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь