Кіндрашівська сільська рада
Харківська область, Куп’янський район

ОГОЛОШЕННЯ!!!

Дата: 28.03.2024 14:14
Кількість переглядів: 19

ОГОЛОШЕННЯ!!!

ШАНОВНІ  МЕШКАНЦІ   КІНДРАШІВСЬКОЇ  ГРОМАДИ !

У зв’язку з загостренням оперативної обстановки та активізацією злочинних дій з боку військових формувань країни агресора – російської федерації нагадуємо, що  відповідно до наказу начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова від 03.11.2023 року  №220В   «Про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, як їх замінюють, та іншими законними представниками з окремих населених пунктів Куп’янського району Харківської області в умовах воєнного стану» з території Кіндрашівської сільської територіальної громади було проведено обов’язкову евакуацію дітей в примусовий спосіб з таких населених пунктів: село Кіндрашівка, с. Голубівка, с. Мала Шапківка, с. Тищенківка та с. Радьківка.

Повернення дітей на території вказаних сіл КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!

Нагадуємо, що згідно статті 150 Сімейного кодексу України батьки мають обов’язки щодо виховання та розвитку дитини, в тому числі батьки зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини. її фізичний, духовний та моральний розвиток, зобов’язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, зобов’язані поважати дитину, передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов’язку батьківського піклування щодо неї.

Згідно ст. 155 Сімейного кодексу України батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини, ухилення батьків від виконання батьківських обов’язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

У випадку виявлення дітей на територіях сіл Кіндрашівської сільської територіальної громади, де було проведено обов’язкову евакуацію дітей в примусовий спосіб, з метою недопущення випадків порушення права дітей на життя, здоров’я та безпеку,  такі діти будуть відібрані у батьків органами опіки та піклування.

Згідно ст. 166 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіки чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки.

Шановні мешканці !

Будьте соціально активними та свідомими !

Не наражайте своїх дітей та батьків на небезпеку та не заважайте  Захисникам боронити наш дім !

 

 

Адміністрація Кіндрашівської сільської ради

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь