Кіндрашівська сільська рада
Харківська область, Куп’янський район

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2023 13:30
Кількість переглядів: 35

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, мета якого – висвітлення проблеми торгівлі людьми, необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам.

 

Торгівля людьми – це злочин, що полягає в здійсненні незаконної угоди, де об’єктом торгівлі стають люди. Злочинці займаються цією незаконною діяльністю з метою отримання прибутку, а їхні жертви опиняються в ситуаціях примусової праці або комерційної сексуальної експлуатації. Торгівля людьми являти собою сучасну форму рабства, де права та гідність людини порушуються, і вона стає залежною від своїх об’явлених “роботодавців”.  Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.

 

Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

 

Війна зробила нас особливо вразливими. Багато людей втратили відчуття безпеки та були змушені були покинути свій дім та шукати прихисток. Багатьом не вистачає коштів не тільки, щоб жити як раніше, а щоб жити взагалі. І цим можуть скористатися…

 

Причинами розвитку цього явища залишається розповсюдження організованої злочинності та наркоторгівлі й недостатня боротьба з ними, насильство в родині, нестатки, пошук кращих умов життя, слабка поінформованість населення про життя і працевлаштування за кордоном – перераховувати можна довго, але це нічого не змінить.

 

Якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за номерами:

 

 102 – поліція

 527 – національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

 1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

 112 – служба екстреної допомоги в ЄС

 

Інформаційна кампанія створена за підтримки Міжнародної організації з міграції з метою запобігання торгівлі людьми та популяризації правил безпеки під час міграції.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь