Кіндрашівська сільська рада
Харківська область, Куп’янський район

Олена Зеленська на зустрічі з представниками IT-сектору: Ресурс кожної компанії – це люди, ресурс людини – внутрішній стан

Дата: 10.08.2023 12:57
Кількість переглядів: 63

На фото Олена Зеленська

Перша леді України Олена Зеленська на запрошення IT-компанії GlobalLogic розповіла про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?».

У зустрічі, що відбулася в zoom-форматі, також взяли участь Оксана Збітнєва, голова громадської організації «Безбар'єрність» і керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України, та амбасадор Всеукраїнської програми ментального здоров’я, лікар-психотерапевт, автор книжок, засновник Центру здоров'я та розвитку «Коло сім'ї», директор Інституту психічного здоров'я Українського католицького університету й Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії Олег Романчук.

GlobalLogic – глобальна IT-компанія з головним офісом у Кремнієвій долині. Вона об’єднує майже 30 тис. інженерів у 21 країні світу. В Україні GlobalLogic входить до трійки найбільших IT-компаній. Близько 7 тис. українських інженерів GlobalLogic створюють цифрові продукти у ключових індустріях, як-от медицина, автомобільна промисловість, телеком, будівництво, медіа, фінанси, напівпровідники тощо. GlobalLogic відзначено як одну з найстійкіших компаній та найбільшого українського експортера у 2022 році (згідно з рейтингом Forbes).

Як зазначила Анна Щербакова, віце-президентка й операційна директорка GlobalLogic Україна, для колективу компанії було важливо поспілкуватися з першою леді як ініціаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», адже в GlobalLogic розуміють важливість ментального здоров’я як елемента ресурсності людини, її ідентичності та працездатності.

«Ресурс кожної компанії – це люди. Ресурс людини – внутрішній стан. Якщо вчасно допомогти собі подбати про свій стан, то у 80% випадків допомога профільних фахівців не потрібна. Всеукраїнська програма «Ти як?» якраз і покликана навчити українців основ самодопомоги. Бо чесність і відвертість із собою – основа ментального здоров’я», – наголосила Олена Зеленська.

«Тема ментального здоров’я перестає бути табуйованою. І це дуже важливо, бо це – про нашу працездатність, ресурсність і, зрештою, – про вплив на фізичне здоров’я також», – сказала Оксана Збітнєва.

На запитання працівників GlobalLogic відповів психотерапевт Олег Романчук. Зокрема, він обговорив з учасниками зустрічі, як побороти тривожність і безсоння через обстріли, як говорити з дітьми про війну, як працювати, допомагати країні й жити, не втрачаючи себе.

«Не треба плутати стійкість із терпінням. Стійкість – це не тортури, а якраз уміння вчасно їх розпізнати й припинити. Стійкість – це сила. Як її віднайти в собі та у світі – завжди підкаже програма «Ти як?», – наголосила дружина Президента.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь