Кіндрашівська сільська рада
Харківська область, Куп’янський район

Про реорганізацію закладів освіти Кіндрашівської сільської ради шляхом приєднання»

Дата: 02.08.2023 16:37
Кількість переглядів: 410

Увага! Громадські обговорення!

На виконання розпорядження начальника Кіндрашівської сільської військової адміністрації від 01.08.2023 р. № 170 «Про реорганізацію закладів освіти Кіндрашівської сільської ради шляхом приєднання»:

1.Провести громадське обговорення у формі громадських слухань проекту рішення щодо  оптимізації закладів освіти Кіндрашівської сільської ради, а саме:

1.1 Реорганізація ліцеїв у гімназії:

– реорганізація Гусинського ліцею Кіндрашівської сільської ради у Гусинську гімназію Кіндрашівської сільської ради;

– реорганізація Грушівського ліцею Кіндрашівської сільської ради у Грушівську гімназію Кіндрашівської сільської ради;

– реорганізація Кіндрашівського ліцею Кіндрашівської сільської ради у Кіндрашівську гімназію Кіндрашівської сільської ради

– реорганізація Нечволодівського ліцею Кіндрашівської сільської ради у Нечволодівську гімназію Кіндрашівської сільської ради;

1.2 Реорганізація шляхом приєднання:

– реорганізація Грушівської гімназії Кіндрашівської сільської ради шляхом приєднання до Нечволодівської гімназії Кіндрашівської сільської ради;

– реорганізація Гусинської гімназії Кіндрашівської сільської ради шляхом приєднання до Моначинівської гімназії Кіндрашівської сільської ради;

- реорганізація Кіндрашівської гімназії Кіндрашівської сільської ради шляхом приєднання до Моначинівської гімназії Кіндрашівської сільської ради.

2. Мета: врахування думки жителів Кіндрашівської ОТГ щодо реорганізації закладів освіти Кіндрашівської сільської ради шляхом приєднання.

3.  Обгрунтування.   Питання реорганізації та закриття закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості, в період реформ,  Міністерством освіти і науки поставлено на одне з перших місць на порядку денному. Ця проблема актуальна для всієї України і є результатом демографічної кризи, яка спостерігається у державі. З кожним роком кількість учнів в українських закладах загальної середньої освіти скорочується, тому  чимало  закладів освіти стали напівпорожніми.

Метою оптимізації мережі закладів освіти є  забезпечення школярів найкращими умовами для навчання у закладах освіти з теплими класами, повноцінним харчуванням, укомплектованим спортзалом  і  високим рівнем освіти.

Відповідно до Закону України “Про повну загальну середню освіту” відкриття ліцеїв  можливо за умови наявності щонайменше 100 учнів у 10 -11 класах. Окрім того, до складу ліцею не може входити початкова школа, а тим більше дошкільний підрозділ.  Враховуючи наявну та прогнозовану кількість дітей віком 14 - 18 років у населених пунктах Кіндрашівської громади  відкриття 10 - 11 класів неможливо, а, отже, потрібно реорганізовувати ліцеї у гімназії до складу яких входитимуть і дошкільний підрозділ, і початкова школа, і 5 - 9 класи. Здобуття учнями повної загальної середньої освіти можливо буде у ліцеях, розташованих у інших громадах.

Станом на 29.06.2023 у населених пунктах Кіндрашівської сільської ради  проживає 340 дітей віком від 5 до 17 років. Виїхали у більш безпечні регіони 145 дітей, під час опитування батьків було з’ясовано, що близько 60% не впевнені у поверненні до населених пунктів громади. Демографічна ситуація у цей складний час змінюється щодня, у бік зменшення дітей.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 17.05.2023 №1/6990-23 “Про підготовку закладів освіти до нового навчального року та проходження осінньо-зимового періоду 2023/24 року”, враховуючи складну безпекову ситуацію, спричинену збройною агресією рф, можливе відновлення роботи у звичайному форматі лише закладів, де наявне укриття. Відповідні укриття відсутні у Кіндрашівському, Грушівському, Гусинському ліцеях. Будівлі Кіндрашівського ліцею, Гусинського ліцею зазнали суттєвих пошкоджень, внаслідок обстрілів, побудова там укриттів і відбудова приміщень потребує дуже великих капіталовкладень і є недоцільною через наявну і прогнозовану кількість дітей.

Сьогодні дітирозуміючи цінність якості навчання, вибирають заклади з кращими умовамиНавчання у великих шкільних колективах сприяє здоровій конкуренції між школярами, їх прогресивному, гармонійному розвитку. 

       Відповідно до вимог Закону України «Про освіту» для учнів та педагогічних працівників буде організовано  регулярне безкоштовне підвезення  до Нечволодівської гімназії, Моначинівської гімназії та в зворотному напрямку. Кіндрашівською сільською військовою адміністрацією розроблені проекти щодо капітального ремонту доріг, які з’єднують населені пункти громади, направлені відповідні запити, обгрунтування щодо отримання коштів для ремонту доріг.

Отже, саме забезпечення якості освітніх послуг є одним з головних критеріїв, за якими українське суспільство буде оцінювати успішність освітніх реформ в Україні.

4. Організатор та ініціатор громадських слухань: відділ освіти, культури,  молоді та спорту Кіндрашівської сільської ради.

Адреса: 63720, Харківська область, Куп’янський район, с. Кіндрашівка, вул. Вишнева, 1. Контактний тел.: 0966010883.

Обговорення проводиться у режимі он-лайн та письмовій формі:

- за адресою: 63720, Харківська область, Куп’янський район, с. Кіндрашівка, вул. Вишнева, 1;

лектронна адреса відділу освіти, культури, молоді та спорту: kindr_osvita@ukr.net.

- адреса сайту сільської ради: http://kindrashivska-gromada.gov.ua.

Усі пропозиції, зауваження та рекомендації приймаються в  письмовій формі до 15:00 год. 30 червня 2024 року.

  Наголошуємо, що у громадських слуханнях з правом голосу можуть брати участь дієздатні жителі територіальної громади, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстроване на території громади, в межах якої проводяться громадські слухання. Отже, бажаючі брати  безпосередню участь у громадських слуханнях мають пред’явити відповідні документи, в яких зазначено, що місцем проживання є населений пункт Кіндрашівської ОТГ.

 

Розпорядження №170 Про проведення громадських обговорень щодо реорганізації закладів освіти

Проект розпорядження про реорганізацію закладів освіти

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь